La compareixença del president del Tribunal de Comptes evidencia per als consellers la necessitat de dotar-lo de més poder

La compareixença del president del Tribunal de Comptes al Consell General indigna els consellers per les irregularitats que es repeteixen any rere any i fa palesa la necessitat de dotar la institució de mecanismes de sancions i de demandes de responsabilitats.

De fet, tal com han recordat diverses fonts de la comissió de finances a RTVA, el 2016 el Consell General va aprovar una resolució perquè el Govern donés les potestats al Tribunal, i lamenten que encara no s'hagi dut a terme cap modificació.

Denuncien que en comptes d'haver-hi responsabilitats polítiques, en casos com és l'INAF, que ni tan sols ha presentat els comptes, s'allargarà el mandat del director.

El Tribunal, a més, ha reconegut aquest dimarts que encara hi ha institucions que no han presentat els comptes del 2017.

Informa: Laia Ferré Marot
Imatges: Ignasi Llobet

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.