Compromís per rebaixar el preu i reforçar les línies de bus al Pas de la Casa durant l'hivern

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Pas de la Casa tindrà un abonament de transport públic més assequible i més freqüències en temporada d'hivern. Són algunes de les millores pactades entre el Comú, el Govern, veïns i comerciants. També es treballa amb l'Ajuntament d'Acs-dels-Tèrmes per fer viatges a preu reduït.

La tarifa de la L4 entre el Pas de la Casa i les parròquies centrals és la més cara d'Andorra. Un viatge senzill costa 6,35 euros; 10 euros, anada i tornada, i 164,40 euros l'abonament mensual sense límit de viatges. Són uns preus massa alts segons es queixen els habitants del poble i que el Govern s'ha compromès a revisar a la baixa junt a una altra mesura: l'augment de freqüència de pas a l'hivern. Així ho reclamava el portaveu de l'Associació de Veïns i Comerciants del Pas de la Casa, Òscar Ramon.

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, s'ha compromès a rebaixar l'abonament i a reforçar línies a l'hivern. És una acció, diu, "que revertirà directament en la butxaca dels ciutadans".

Una altra mesura és la que s'ha parlat entre l'associació Iniciatives Publicitàries i l'Ajuntament d'Acs-dels-Tèrmes, que comptaria amb l'ajuda de la localitat per crear una línia que connectés els pobles per al transport de treballadors. El portaveu d'Iniciatives Publicitàries, Jean-Jacques Carrié, explica que de moment "hi ha entre 30 o 40 persones que venen cada dia". "Si podem, posar un bus que pugi d'Acs-dels-Tèrmes i pari a Merens i a L'Ospitalet... Que pugi cada dia i que de preu sigui com el de Perpinyà a la Tor de Querol", demana.

Aprofitant la presència del ministre Gallardo i del conseller encampadà Jordi Rogel, s'han fet altres demandes. Una per a l'hivern: el reforç de la seguretat; d'altres de referents a la part social, com l'augment del parc de lloguer i que els ajudin a tirar endavant el calendari d'activitats del 2020.

Entre les reivindicacions hi ha la cobertura i la limitació de la plaça de l'Església per poder aprofitar millor l'espai en cas de mal temps quan es fan esdeveniments al poble.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Jordi Seabra

 

 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.