El comú de Canillo aprova i signa l'acord amb la propietat del Palau de Gel entre les crítiques de la minoria

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Després de mesos de negociació i incertesa, el comú de Canillo i la propietat dels terrenys on s’ubica el Palau de Gel han signat aquest dimecres en una sessió de comú extraordinària el nou contracte d’arrendament.

Un acord per als propers 25 anys en el qual s’especifica el preu de lloguer, de 20.000 euros mensuals, i s’inclouen fins a 18 clàusules.

L’import d’arrendament s’actualitzarà anualment en funció de l’evolució de l’IPC i, a partir del quinzè any de vigència del contracte, es revisarà que la quantitat sigui un 15% més elevat sobre preu inicial. Segons el cònsol major de Canillo, Francesc Camp, és "assumible" i considera que satisfà els interessos de les dues parts.

L’acord només s’ha aprovat amb el vistiplau de la majoria. Objectiu Comú s'ha abstingut en la votació. Considera que el nou contracte és un "pegat", que només soluciona el problema a curt termini, traspassant-lo així a les generacions futures.

"Estem negociant una situació que es dona des de fa 35 anys i d'aquí a altres 25 tornarem a tenir el problema damunt la taula", ha comentat la consellera de la minoria Dolors Cabot. Reiteren que la seva opció hauria estat fer una oferta de compra dels terrenys i l'equipament.

Amb el nou contracte signat, s’obre una nova etapa per al complex. La intenció de la majoria és tornar a posicionar el Palau de Gel i convertir-lo en un referent a nivell nacional en l’àmbit d’esdeveniments esportius, socials i culturals.

Els pressupostos d’enguany, que s’espera que s’aprovin aviat, preveuen una partida d'inversió d'un milió d'euros.

Informa: Oliver Jaén
Imatges cedides: Comú de Canillo

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.