El comú lauredià creu que cada parròquia podria tenir un petit abocador de runa

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Un petit abocador a cada parròquia. És una de les possibilitats que apunta Josep Majoral, cònsol major de Sant Julià, per solucionar la situació que provocarà en els propers mesos el tancament de l'abocador de Beixalís que és on va a parar la majoria dels abocaments de runa del país.

Segons Majoral, els cònsols han de buscar ràpidament una alternativa al tancament de l'abocador de Beixalís i aquesta podria ser que cada parròquia tingués una petita infraestructura d'aquestes característiques. D'aquesta manera es podria resoldre la manca de lloc on traslladar la runa de la construcció. A banda de Beixalís, hi ha dos abocadors més: el del Maià, a Encamp, i el de Sant Julià. La capacitat d'aquest darrer és d'unes 30.000 tones i es pot doblar fàcilment. Fins i tot ampliar-lo si fos necessari. 

"Té la capacitat fàcil d'ampliar l'abocador que tenim fins ara amb una capacitat important. Podria ser una solució, no ho sé, però en tot cas pendent de parlar-ho una mica amb els comuns com ho fem. I potser, i pensant en veu alta, l'deal seria un petit abocador a cada parròquia. No sé si això té possibilitat però, en tot cas, és un tema per posar sobre la taula i parlar-ne"

El que és clar és que l'abocador de Sant Julià no pot substituir de cap de les maneres el de Beixalís.

"És un abocador molt petit. Amb aquestes 30.000 tones de capacitat no aguantem molt de temps. No sé si estem parlant de 4 o 5 mesos d'abocador però, en tot cas, és aquest marge que ens dona per buscar una solució de manera més definitiva"

La patronal de la construcció, ACODA, ja ha reclamat que es construeixi un abocador nacional en pocs mesos. Si no fos així, diuen, es podrien haver d'aturar unes quaranta obres.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Sergi Linares/Ricard Tenza

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.