El comú d'Ordino haurà de retallar el pressupost i es planteja endeutar-se més

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La crisi per l'emergència sanitària obligarà el comú d'Ordino a revisar el pressupost d'aquest 2020. L'oposició proposa retallar les partides per al centre esportiu i per als estudis sobre el futur de l'hotel Casamanya. El cònsol major admet que caldrà prioritzar, però diu que també caldrà fer un esforç per reactivar l'economia. Es planteja augmentar, si cal, l'endeutament del comú.

Les principals vies d'ingressos del comú d'Ordino són les transferències que rep del Govern i els ingressos que provenen de la construcció.

Com que és evident que amb la crisi derivada de l'emergència sanitària baixaran molt considerablement, el cònsol major admet que hauran de retallar l'actual pressupost i que caldrà prioritzar els projectes previstos.

Però com que també és conscient que caldrà reactivar l'economia es planteja endeutar-se més.

El cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés, ha dit que encara no poden establir quants diners aportaran al Govern per fer front a l'emergència sanitària.

L'oposició, que s'ha posat a disposició de l'equip comunal per ajudar en tot allò que puguin per superar la situació, creu que caldria deixar per a més endavant l'última fase del centre esportiu i els estudis sobre el futur de l'hotel Casamanya, així han coincidit Enric Dolsa i Sandra Tudó.

Ho han discutit en una sessió de comú telemàtica en què, entre d'altres coses, s'ha aprovat la concessió a Secnoa per construir un mirador a la zona de Peyreguils d'un import de 497.000 euros.

S'intentarà que es pugui estrenar aquest estiu, però amb l'aturada del sector de la construcció, tot i que es pugui reprendre dilluns, serà més difícil.

Informa: Gerard Gort

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.