Ordino tanca els comptes del 2020 amb un dèficit proper als 623.000 euros

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El comú d'Ordino ha donat llum verd a la liquidació de comptes del 2020, amb el vot en contra del conseller de X'Ordino, Enric Dolsa, i l'abstenció de la representant de MovemOrdino, Sandra Tudó. L'endeutament, sumant les societats participades, s'eleva a 13 milions d'euros.

El dèficit final de l'exercici 2020 a Ordino s'ha situat en 623.000 euros, en part per l'aportació de 800.000 euros al fons solidari del Govern, segons la consellera de Finances, Mar Coma.

La pandèmia ha tingut una repercussió negativa en els ingressos, si bé ha quedat en part compensada per l'augment considerable d'entrades, propiciat per l'impost de construcció, més d'un 200% respecte del 2019, gràcies al complex de luxe que s'està construint al coll d'Ordino.

Entre les inversions més destacades la majoria comunal ha apuntat les del centre esportiu, de 2,3 milions, les voravies del coll d'Ordino i les millores al camí Ral.

L'endeutament global de la parròquia, sumant l'estat financer de les societats participades com Secnoa, sobrepassa lleugerament els 13 milions.

La xifra suposa un 115% de sostre d'endeutament i des del comú asseguren que no existeix risc de sobrepassar el llindar màxim que estableix la llei de finances comunals del 200%.

Informa: Joan A. Sarmiento

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.