Els concerts de les festes majors hauran d'acabar a les 22.30 h

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'empitjorament de les dades sanitàries i el repunt de casos de coronavirus, sobretot entre la població d'entre 15 i 29, ha obligat el Govern a endurir les restriccions de cara a les celebracions de les Festes Majors. Així, els concerts hauran d'acabar a les 22.30 h de la nit i s'haurà de garantir la distància entre cadires.

El ministre portaveu, Eric Jover, ha aconsellat que els actes es puguin dur a terme de manera estàtica, i serà obligatori portar la mascareta per a les persones majors de 8 anys. A més, quedarà prohibit el servei de barra i consumir a peu dret o caminant. El menjar i les begudes que es venguin s'hauran d'envasar i consumir a domicili.

També ha anunciat que es revisaran els protocols de cara als següents concerts de l'Andorra Mountain Music. El ministre portaveu ha recordat que aquest repunt s'està produint també en altres zones i que l'eina principal per combatre la Covid-19 és la vacuna. 

En aquest sentit, ha detallat que ja hi ha més de 50.000 persones inscrites a la plataforma per rebre el vaccí: "podríem assolir el 75% de la població amb la gent ja inscrita". 

Precisament en les properes hores arribarà la primera partida de vacunes d'Oxford AstraZeneca procedent de Portugal. De moment ja s'han subministrat uns 71.500 vaccins i un 42,6% de la població vacunable ja ha rebut les dues dosis. Un percentatge que hauria de créixer les properes setmanes, amb el subministrament de segones dosis i l'arribada de més vacunes.

Per últim, el Govern ha modificat el reglament de les prestacions d'incapacitat temporal per incloure-hi els aïllaments forçosos per evitar la propagació de malalties com la Covid-19. 

30 contagis nous i els casos actius a prop de 140

El repunt de la Covid-19 continua a l'alça i en les darreres 24 hores Salut ha registrat 30 contagis més, 8 dels quals són persones no vacunades, que eleven els actius a prop de 140.

També ha augmentat la taxa de reproducció, que se situa lleugerament per sobre de 2. Una situació, la del repunt, que afecta especialment la gent jove entre 15 i 29 anys. 

La bona notícia segueix sent que no hi ha cap pacient amb coronavirus a l'hospital. I malgrat que ja hagi acabat el curs escolar, encara hi ha una aula aïllada i una altra en vigilància passiva. 

Roda de premsa completa del Govern amb l'actualització sanitària i posterior al consell de ministres: 

Informa: Neus Toro/Laura Massegú
Imatge: Desirée Sala-Arxiu RTVA

 

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.