El Consell General, present en la conferència de presidents de parlament de la UE 

El síndic general ha participat en la conferència de presidents de parlaments de la UE. La trobada s'ha centrat en els reptes per a la democràcia. Entre ells, la invasió de Rússia a Ucraïna, el conflicte al Pròxim Orient i el mal ús de la intel·ligència artificial.

La conferència de presidents de la Unió Europea a Palma ha analitzat i detallat durant tres dies les amenaces per a les democràcies liberals. Hi han pres part 39 presidents de parlaments, 25 dels 27 països de la UE i la resta de països convidats, com ara Andorra.

Representant el Consell General, el síndic general, Carles Ensenyat, i el secretari general, Josep Hinojosa, han participat dels debats i han aprofitat per establir contactes bilaterals.

El conflicte a Ucraïna, el mal ús de la intel·ligència artificial i la difusió de ‘fake news’ a través de les xarxes socials s'han identificat com a amenaces. També la situació al Pròxim Orient. S’ha demanat un alto el foc a Gaza i reactivar el procés pau israelià-palestí.

Informa: Redacció

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.