El consolat de Portugal espera l'augment de votants per a les presidencials del 24 de gener

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El dia 24 de gener hi ha eleccions presidencials a Portugal i el consolat ha començat a fer els preparatius per facilitar el vot als residents. El cens electoral ha crescut significativament des del 2016 i s'espera un augment de participació.

Actualment hi ha uns 10.000 residents portuguesos a Andorra i d'aquests poc més de 1.000 figuraven com inscrits al consolat. Per tant eren els únics amb possibilitat d'exercir el dret al vot des del Principat en els comicis a Portugal.

Aquesta situació ha canviat, ja que ara la inscripció consolar és automàtica quan es fan tràmits com la renovació del document d'identitat. Per això s'espera que per a les presidencials del dia 24 augmenti el nombre de votants, que fa quatre anys va superar lleugerament el centenar. Tot i això el cònsol honorari, José Manuel da Silva, no espera una gran participació.

En els darrers mesos hi ha hagut un increment de ciutadans portuguesos que han fet els tràmits per tornar al seu país. Però també s'han tramitat altes, fet que els ha sorprès.

De moment s'han presentat sis precandidats a les presidencialsRebelo de Sousa va guanyar el 2016 àmpliament substituint com a president de la república Aníbal Cavaco da Silva.

Informa: Joan A. Sarmiento

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.