Els cònsols d'Encamp tenen dubtes sobre el projecte de l'aeroport de Grau Roig

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Neguit al comú d'Encamp davant el projecte de l'aeroport de Grau Roig. Els cònsols aposten per seguir potenciant l'aeroport d'Andorra-la Seu. Durant la sessió de consell de comú, Mas també ha anunciat que hi ha promotors immobiliaris interessats en la parròquia gràcies a la cessió del sòl al 0% per construir habitatge de lloguer.

Encamp té dubtes sobre la creació de l’aeroport a Grau Roig. No es posicionarà fins disposar dels estudis que valoren la viabilitat del projecte.

Destaquen que la construcció afectaria terrenys comunals, pels quals encara no s'ha demanat cap autorització, i a la concessió de Saetde. A més, desconeixen quin impacte mediambiental produiria, un neguit que ha expressat el cònsol menor, Joan Miquel Rascagnères.

A banda, la cònsol major, Laura Mas, ha afirmat que ja hi ha promotors immobiliaris interessats en la parròquia després que s’aprovés la cessió del sòl al 0% per fer habitatge de lloguer. De fet, constata que dos edificis previstos per a la venda han optat per llogar.

Segons ha detallat, "són pisos de nova construcció de dues i tres habitacions, a preus molt raonable". Per la seva part, la consellera d'Agrupament Encampadà, Esther Vidal creu que "quan més mercat hi hagi més baixarà el preu".

Des del PS+Independents reclamen mesures baixin els preus del mercat i critiquen que la iniciativa tindria resultats massa tard, ja que l’habitatge és un problema urgent. Proposen valorar altres opcions.

Amb això, el conseller del PS+Independents, David Ríos, ha remarcat que cal "estudiar els incentius fiscals per fomentar l'interès dels promotors".

També s’ha acordat ampliar fins a 250.000 la construcció d’un nou parc al Pas de la Casa. S'ubicarà al costat de l'oficina de turisme i tindrà més jocs per als infants.

Informa: Judith Sáez
Imatges: Ricard Tenza
Imatges cedides: Cambra de Comerç

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.