Els cònsols i el Govern acorden repartir les transferències anul·lades pel TC de forma equitativa

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

A parts iguals entre tots els comuns. Aquesta ha estat finalment la proposta que el Govern ha fet per modificar la llei de transferències i repartir els diners corresponents als articles anul·lats pel Constitucional. Tot i que alguns comuns han mostrat diferències, el repartiment equitatiu s'ha acceptat finalment per unanimitat a la reunió de cònsols.

El Govern repartirà equitativament entre els comuns els diners que s´havien de repartir a través dels dos articles de la llei de transferències declarats anticonstitucionals. Així ho ha acordat el cap de Govern en la reunió de cònsols. Tot i que hi ha hagut algunes diferències entre els comuns, finalment s´ha decidit que aquesta era la millor manera de repartir els diners. "La filosofia de repartiment ens sembla justa i correcta, per això no hem entrat en més detall", explica el portaveu de la reunió de cònsols, el titular de Canillo, Josep Mandicó. El cònsol d'Encamp, Jordi Torres, ha assegurat que així el debat ha quedat "tancat".

Els portaveus de la reunió de cònsols asseguren que no volien entrar a discutir nous repartiments i han recordat que aquesta qüestió es va debatre molt de temps a les taules de treball. Ara s'haurà de discutir de nou al Consell General, però es deixarà el treball als grups parlamentaris. Els portaveus dels cònsols han assegurat que avui no s'han discutit aspectes com ara el reconeixement de la capitalitat d'Andorra la Vella.

Informa Ana Alamán
Imatge Marta Paixà / Vicente Bellot

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.