El Constitucional diu que s'han vulnerat drets d'un ex-directiu de BPA investigat en la causa Petrov

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Nou capítol judicial al voltant del cas BPA. El Constitucional sentencia que s'han vulnerat els drets a la intimitat i a un procés degut d'un ex-directiu de BPA investigat en la causa Petrov, a Espanya. Les escoltes telefòniques que se li van fer es van incorporar a una causa andorrana. El tribunal ordena retirar-les i no utilitzar-les com a prova.

El Tribunal Constitucional ha ordenat la retirada de la causa BPA d'una part de les escoltes incorporades com a prova d'un delicte de blanqueig. Es tracta de les escoltes que es van fer a un ex-directiu del banc en el marc de la causa Petrov, instruïda a Espanya. Es van demanar per comissió rogatòria el 2013 i van ser autoritzades. Posteriorment, el 2015, les converses enregistrades en 15 CD van ser incorporades a la causa BPA. L'exdirectiu va presentar un recurs d'empara al Constitucional en considerar que amb la distribució de les converses a les defenses dels 24 processats en la causa andorrana s'havia vulnerat el seu dret a la intimitat i a l'honor. També s'havia vulnerat el dret a un procés degut, ja que no s'havia fet la tria discriminatòria. El Constitucional finalment sentencia que les escoltes fetes en el marc d'una instrucció a l'estranger, en aquest cas a Espanya, no poden ser transpassades en un procediment a Andorra. Per tant, ordena que siguin retirades i no es puguin utilitzar com a prova. La sentència suposa un nou entrebanc en el desenvolupament del judici per la primera causa de BPA, que de moment, no té data de celebració.  

Informa: Ana Alamán

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.