El Constitucional revisarà novament el retard del judici del cas Valora

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Nova sentència del TC en què es revisarà el retard de la batllia per l'afer Valora, que data del 2007 i del qual encara no s'ha fet la vista oral. En alguns casos els demandants han estat indemnitzats perquè s'ha vulnerat el dret a una durada raonable del procés judicial.

Fa catorze anys l'Institut Nacional de Finances va intervenir la societat Valora per les pràctiques irregulars que s'havien detectat. Des de llavors encara no s'ha celebrat el judici.

Darrerament, l'Alt Tribunal ha fallat a favor d'alguns afectats que han hagut de ser indemnitzats perquè es va vulnerar el dret a una durada raonable del procés. I ara, novament, la institució ha dictat que s'ha de revisar una nova reclamació per aquesta situació anòmala.

La fiscalia assegura que el problema és degut a l'acumulació de dossiers a la batllia però el Constitucional, fins ara, ha argumentat que no és motiu perquè es retardin els processos judicials.

De fet, el TC també ha dictat sentència sobre una altra reclamació per un retard excessiu. Ha acordat que s'ha vulnerat el dret a un judici de durada raonable i els demandants han de ser indemnitzats. Es tracta d'una comunitat de propietaris d'un edifici que el 2010 van presentar una demanda per vicis constructius i que encara no ha estat resolta.

Informa: Pere Moliné

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.