La constructora de The Cloud serà escollida entre quatre empreses

Quatre empreses opten a la construcció de l'edifici The Cloud d'Andorra Telecom. Aquest dijous era la data límit de presentació d'ofertes. Tres empreses concursen en solitari i una ho fa a través de la fórmula d'Unió Temporal d'Empreses (UTE). 

En els propers dies la mesa de contractació procedirà a l’obertura de plecs i a l’anàlisi de les ofertes. L’adjudicatari de l’obra haurà de seguir la certificació internacional 'Leed Or' que preveu que en totes les fases del projecte, des de la construcció fins a la gestió, se segueixin uns criteris estrictes per garantir la sostenibilitat i el mínim impacte sobre l’entorn i els veïns.

La licitació havia generat un cert neguit entre els constructors pel fet de ser un projecte a preu tancat, una fórmula que ofereix molta seguretat a Andorra Telecom, però que va en detriment del constructor, que ha de comprometre's a un preu que ha de complir.

El neguit més important ha estat en el càlcul del cost dels fonaments, ja que el tipus de terreny i el fet que puguin trobar-se bosses d'aire influeix en la quantitat de ciment que es necessitarà. Un cop s'adjudiquin les obres, l'objectiu és poder-les començar després de l'estiu, i la voluntat d'Andorra Telecom és que els treballs estiguin enllestits a finals del 2020.

Informa: Agència ANA

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.