Els contractes dels habitatges a preu assequible de Borda Nova seran temporals

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'Institut Nacional de l'Habitatge gestionarà tant els pisos a preu assequible de Borda Nova com els d'ús social de Ciutat de Valls, que en aquest cas també tindran el suport del ministeri d'Afers Socials. La tasca a Borda Nova se centra en la redacció d'un reglament que determini qui podrà aspirar a viure-hi. 

El Govern, a través dels ministeris d'Afers Socials i el d'Habitatge, treballa en la redacció del reglament que determini els criteris que hauran de complir les persones que vulguin optar a un dels 144 pisos a preu assequible que es construiran a la zona de Borda Nova. Un projecte  que actualment es troba en fase de redacció. 

Segons assegura el ministre Víctor Filloy, es tindran en compte diferents paràmetres però bàsicament van destinats a persones amb recursos, però no els suficients per fer front a les despeses familiars.

Quant al preu, s'establirà segons el nivell d'ingressos del llogater i el preu mitjà de la zona. El titular d'Habitatge ha recordat que els contractes seran temporals, de manera que "amb una mica de col·laboració i treball social, si s'escau, a la llarga puguin accedir al mercat ordinari". Per tant, "no és una atribució fixa".

Els 22 pisos d'ús social de Ciutat de Valls, per contra, van dirigits a persones sense recursos i que podrien rebre els primers inquilins entre els mesos de febrer i març .

Tot i que la gestió la portarà l'Institut de l'Habitatge, la tasca del ministeri d'Afers Socials i entitats socials en aquest cas serà molt més important.

Filloy ha afegit que la política d'habitatge que s'està duent a terme, sumada a la recopilació de dades, ha d'indicar si cal més pisos d'aquestes característiques.

El que és clar és que no es construiran pisos en barris concrets, sinó que caldrà buscar solucions perquè el Govern disposi de pisos distribuïts pel país.  Per exemple, diu, "personar-nos el Govern o els comuns com a preferents a l'hora d'adquirir una subhasta o en una execució hipotecària, situació que permetria evitar un desnonament i tenir habitatge a preu assequible",

Ha afegit que una de les principals tasques de l'Institut de l'Habitatge serà estudiar el mercat, les seves possibilitats i aportar solucions amb dades objectives que es podran començar a recopilar els propers mesos.

Informa: Anna Pifarré
Imatge: Sergi Linares 

 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.