Els contractistes d'obres demanen més inversió pública amb el suport de finançament internacional

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'Associació de Contractistes d'Obres (ACODA) insisteix en la necessitat d'apostar per l'obra pública. Per finançar-la, proposen demanar fons a l'FMI o a la Unió Europea un cop tancat l'acord d'associació. Els contractistes veuen amb bons ulls el projecte de nova llei de contractació pública.

L'ACODA recorda que la inversió pública a Andorra no arriba als nivells mínims requerits internacionalment i que hauria d'estar al voltant del 3 o 4% del PIB del país. El president de l'entitat, Josep Roca, reconeix que la construcció està treballant a bon ritme, impulsada per la iniciativa privada, però reclama més obra pública "perquè torni a reeixir via finançament privat o institucions europees".

Roca apunta les institucions internacionals per aconseguir finançament per a les grans infraestructures. En el punt de mira estaria tenir accés als fons europeus, possibilitat que s'hauria de negociar en l'acord d'associació, i demanar subvencions al Fons Monetari Internacional.

El president de l'ACODA beneeix la propera entrada al ministeri d'Ordenament Territorial de Víctor Filloy, exgerent de l'associació i que coneix de primera mà les necessitats del col·lectiu.

Quant a la nova llei de contractació pública, que ha entrat a tràmit parlamentari, Roca en fa una valoració positiva i destaca alguns aspectes com l'obligació de l'administració de pagar a 30 dies o la posada en funcionament d'un únic model de plec per a tot el sector públic. Assegurar la reciprocitat en la licitació de certes obres quan es signi l'acord d'associació és un dels punts que reclamen per millorar la llei.      

Informa: Sergi Cano
Imatges: Arxiu RTVA-Ricard Tenza

 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.