Creix el nombre d'alumnes que trien la formació professional

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La formació professional és una opció que cada vegada tenen en compte més joves. Aquest dilluns el centre d´Aixovall ha viscut una jornada de portes obertes per donar a conèixer les possibilitats que ofereix. Aquest curs 214 estudiants cursen algunes de les cinc branques.

Any rere any el centre ha crescut a un ritme superior al cinc per cent d'alumnes que elegeixen una de les cinc especialitats que s´ofereix: microinformàtica i xarxes, secretariat multilingüe, estètica, professions sanitàries i socials i activitats esportives i de lleure.

Els joves tenen accés a dues titulacions, el diploma d´ensenyament professional o el batxillerat professional. Part fonamental del procés formatiu són les pràctiques i en aquest sentit, el ministre d'Educació i Ensenyament Supeior, Èric Jover, destaca la implicació del teixit empresarial del país, sense el qual "no aconseguiríem res".

Les titulacions estan reconegudes per altres països. En el cas d´Espanya des del ministeri d´Educació es treballa perquè el procés d´homologació sigui més àgil. Es vol "automatitzar-los per evitar els processos individuals, que no deixen de ser feixucs".

Tot i que es considera que l´oferta formativa actual cobreix la demanda del mercat laboral, el ministeri ha reconegut que estudia altres estudis que es podrien incorporar a mitjà termini.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Jordi Seabra

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.