La Creu Roja destina una quinzena de voluntaris per trucar a la gent gran i informar-la sobre la vacunació

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Voluntaris de la Creu Roja han estat des de dilluns fent trucades a gent gran per informar-los de la campanya de vacunació contra la Covid-19, una iniciativa que també estan fent els comuns de forma coordinada.

L'entitat ha arribat gairebé a les 650 trucades previstes aquesta setmana i, com a resposta, els usuaris han agraït molt rebre aquesta atenció personalitzada.

Aquesta feina ha estat possible gràcies a una quinzena de voluntaris que han vingut des de dilluns en diferents torns en un espai habilitat al costat de les oficines de la Creu Roja

A més de donar detalls sobre els vaccins, com es pot fer la inscripció a la plataforma i, en alguns casos, fer el registre directament, el director de l'entitat, Jordi Fernández, assegura que aquesta acció va molt més enllà. Els ha permès detectar "persones que estan soles o tenen alguna mancança, com no menjar bé". Explica com també s'han trobat "amb moltes persones que de vegades només volen parlar uns minuts amb algú perquè els tranquil·litzi".

Precisament els voluntaris destaquen aquest acompanyament humà tan necessari. Anna Aguilar diu que intenta escoltar-los molt "perquè es veu que estan sols".  Mònica Codina explica que sempre demanen "si tenen acompanyament, si necessiten alguna cosa, i ho agraeixen molt perquè la seva sol·litud pot ser més gran de la que ens pensem".

Tenint en compte que s'han fet gairebé les 650 trucades previstes, hi ha la possibilitat que el servei s'allargui uns dies més per donar suport a la tasca que també estan fent els comuns.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Anna Romagosa

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.