La Creu Roja fa balanç en el moment de més protagonisme des de la seva creació

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La Creu Roja Andorrana celebra enguany els 40 anys de la seva creació amb més protagonisme que mai, per les actuacions dutes a terme durant la crisi sanitària de la Covid-19. Aquesta tarda l'entitat ha fet balanç de l'exercici del 2019 i també ha parlat dels nous reptes de futur, tot coincidint amb l'assemblea general de socis.

L'assemblea general de socis ha coincidit amb el moment de més visibilitat de la Creu Roja Andorrana des de la seva creació, ara fa 40 anys. En un any que quedarà marcat per la pandèmia de la Covid-19, l'entitat ha coordinat en tres mesos 1.934 voluntaris, que han dedicat de manera altruista més de 65.000 hores. "Hem pogut veure que la gent és molt solidària, que és molt capaç d'ajudar al pròxim ni que no el conegui", celebra el director, Jordi Fernández.

Durant l'assemblea de socis s'ha fet balanç del 2019. 182 voluntaris van fer 13.575 hores, un 13% més que l'any anterior. Totes les àrees van créixer, es va posar en marxa el programa Sempre Acompanyats, per pal·liar la solitud de les persones grans i aïllades, i es van batre rècords, amb més de 500 donacions en la Marató de Sang i 490 nous donants en les quatre campanyes organitzades.

Al costat dels voluntaris, l'altre pilar de l'entitat són els socis, que continuen sent la font d'ingressos principals. Durant el 2019, amb una xifra de 2.962 abonats, es van recaptar gairebé 208.000 euros. Pel que fa a les donacions per part de diverses d'empreses, particulars i anònims van arribar a 47.000 euros.

Informa: Joan López
Imatges: Txema Galilea / Arxiu

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.