La Creu Roja ja compta que la botiga solidària s'haurà de mantenir molt temps

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La Creu Roja vol ampliar la xarxa de supermercats on poder fer aportacions a la botiga solidària. Les necessitats no cessen. Avui dia hi ha uns 550 usuaris i sembla que costarà de fer baixar la xifra. La previsió és que aquest recurs nascut de la pandèmia encara s'haurà de mantenir durant molt de temps.

La gran quantitat de voluntaris que van oferir-se per donar cobertura per fer les proves serològiques de la Covid-19 va permetre posar en marxa la botiga solidària, que aleshores va sorgir per donar resposta a l'ajuda que donava Càritas i Afers Socials. El perfil tipus, explica el director de la Creu Roja, Jordi Fernández, és una família amb membres afectats per la manca de treball en els sectors més tocats per les suspensions temporals i tancaments. Com detallen, inclouen "sovint" persones que en suspensió temporal de contracte de treball que "tenen uns ingressos minvats i no arriben a final de més", treballadors de la neu, treballadors de l'hostaleria i la restauració...

A banda dels particulars i empreses que fan les seves donacions, els recaptes els han ajudat a fer grans recollides. Aquest any podria ser que s'intensifiquessin segons la necessitat. Una altra opció seria ampliar la xarxa de recollida en supermercats que ara mateix són vuit. "Ens permet tenir entrades de manera més fraccionada i regular", destaca d'aquesta opció Fernández, tot recordant que la botiga necessita gènere sempre, no concentrat en moments puntuals.

La previsió de l'entitat és que malauradament la botiga s'haurà de mantenir molts temps oberta i és que aquesta pandèmia, si alguna cosa ens ha ensenyat és que ningú s'escapa de la possibilitat de passar un mal moment. "Als països occidentals ens semblava que el nostre sistema sanitari era potent i el nostre sistema social era potent i ens ha donat a tots un toc d'humilitat, un punt que haurem de mantenir en el futur", conclou Fernández.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Anna Romagosa

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.