El CSJ insisteix a fer canvis per evitar bloquejos als tribunals

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Consell Superior de la Justícia insistirà davant el proper Govern en la necessitat d'introduir canvis legislatius per evitar bloquejos en els tribunals a causa de la recusació dels membres. Una situació que encara no es produeix, tot i que es pot fer efectiva en el cas de la primera causa de BPA. Per al ministre de Justícia es tracta d'un debat prematur i que s'haurà d'analitzar amb calma.

Matí de renovacions al món de la justícia. Alexandra Cornella i Xavier Colom ho han fet per sis anys més com a fiscal adjunt i batlle, respectivament. Unes renovacions que el president del Consell Superior de la Justícia ha recordat que són automàtiques.

Després de l'acte, Enric Casadevall ha explicat que insistirà al proper Govern de la necessitat d'impulsar canvis per evitar eventuals bloquejos a processos judicials.

Una situació que, segons el president de l'ens encara no és efectiva, tot i que es podria concretar en el cas BPA per les recusacions presentades per una de les defenses. Argumenta que "fins el 2015 els batlles podien anar a cobrir una plaça a Corts i això es va treure". Considera que tornar-ho a aplicar "pot ser una solució perquè ens podem trobar bloquejats". Avança que insistirà en la proposta "quan hi hagi Govern i ministre nou".

Pel ministre de Justícia, Xavier Espot, aquest "és un debat prematur". Addueix que "les mesures de flexibilització s'han d'analitzar i aplicar amb molta cautela i sempre tenint en compte el principi de jutge predeterminat per la llei". Afegeix que "fins ara no hem tingut cap problema i hauríem de contemplar algun tipus de modificació legal si tinguéssim un problema imminent que ara no tenim".

Casadevall ha informat que l'obertura de la nova seu de la justícia és prevista pel gener del 2020, tres mesos després de la data inicial. Els darrers dies, tot el personal de la justícia ha visitat les instal·lacions.

Informa Ana Alamán
Imatge Sergi Linares

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.