Darreres reunions de Junts i SDP per definir les línies organitzatives del grup parlamentari

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Aquesta setmana serà intensa al Consell, amb el nomenament del nou cap de Govern, la formació de l´executiu i la votació de la llei per reestructurar BPA. Recordem que finalment el Consell General tindrà tres grups parlamentaris: el demòcrata, el liberal i el mixt, que es constituiran dilluns. Les dues formacions que integren el grup mixt, la coalició Junts i SDP, s'han reunit avui per definir les línies organitzatives del grup parlamentari.

La coalició Junts i SDP s'han reunit aquesta tarda per acordar les línies organitzatives del grup mixt. És a dir, aspectes com ara qui presidirà el grup, si es farà de forma rotatòria, el temps d´intervenció al Consell o el repartiment de la dotació econòmica.

Un cop constituïts els grups, demà és prevista la primera junta de presidents d´aquesta setena legislatura. Reunió en què es validaran la o les candidatures a cap de Govern i es definiran temes pràctics del funcionament del Consell com ara la designació dels diferents escons de l´hemicicle. Dimarts se celebrarà la sessió plenària per a l´elecció del cap de Govern, que jurarà el càrrec dimecres.

Just després d´aquesta sessió l´escollit nomenarà els ministres, que prendran jurament el mateix dia per poder celebrar el primer consell de ministres, que ha d´aprovar l´anomenat projecte de llei BPA. El text entraria a tràmit parlamentari la mateixa tarda de l´1 d'abril. La llei, amb caràcter d´extrema urgència i necessitat, es votarà dijous dia 2 d´abril.

Informa: Andrés González-Nandín

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.