Data Hub, la primera base de dades del país per connectar diversos sectors

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Actua Innovació ha presentat aquest dimarts el primer Data Hub, una plataforma dissenyada per emmagatzemar, connectar i processar dades de múltiples fonts d'informació. La seva aplicació és diversa, tant en sectors privats com públics, i ja està en funcionament.

Data Hub és el nom de la primera plataforma del país, dissenyada per emmagatzemar, encreuar, connectar i posteriorment processar informació de diverses fonts, tant de sectors públics com privats

El director d'Actua Innovació, Marc Pons, posa en relleu, "el valor de poder creuar i processar les dades, generar nous productes i serveis, així com projectes per donar resposta a diferents àmbits, com el turisme, la mobilitat i l'energia".

L'objectiu és donar un valor afegit a aquestes dades capaç de generar sinergies amb altres entitats per desenvolupar conjuntament nous serveis.

Data Hub té dos tipus d'accessos, un de privat i restringit, i un de públic a través d'Open Data, on la informació es podrà consultar i serà "pública per a empreses investigadores o qualsevol ciutadà que la vulgui fer servir per treballar i utilitzar en benefici propi", explica Pons. Aquesta informació rep una completa seguretat.

La plataforma ja està desenvolupant alguns casos d'ús en el turisme o en la mobilitat, permetent conèixer l'estat de la xarxa de carreteres en cada moment. A poc a poc, s'aniran integrant més àmbits.

Informa: Silvia Callís
Imatge: Jordi Seabra

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.