Dates i incògnites del vot per a les eleccions catalanes

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El 14 de febrer es celebren eleccions autonòmiques a Catalunya. A Andorra hi ha prop de 14.000 residents amb dret a sufragi. El consolat espanyol ja ha enllestit els preparatius perquè puguin participar-hi, tot i que s'ha d'afegir que hi ha la possibilitat que s'ajornin per raons sanitàries.

Als comicis autonòmics catalans del 2017 dels 13.100 residents que podien participar ho va fer un 26%. La xifra d'electors ha pujat en uns 800 des de llavors i en les eleccions del 14 de febrer podran votar uns 13.900. Els residents han de demanar el sufragi per l'anomenat vot pregat, un sistema que ha fet baixar la participació. Un dels dubtes és si el nombre de votants serà similar al del 2017.

El cònsol general, Antoni Prats, recorda les maneres de demanar el vot: per internet, a través de la pàgina de l'Institut Nacional d'Estadística, per correu postal o per fax. Sempre a l'oficina electoral de la província on es vota i fent-ho abans del 19 de gener.

El vot es pot enviar per correu fins al 9 de febrer. També es pot votar presencialment al consolat espanyol el 10, 11 i 12 de de febrer. Des de la institució es garanteix la transparència.

Una de les incògnites és si s'ajornarà la votació a Catalunya per raons sanitàries. El personal del consolat ja ha estat cribrat per a garantir que no té la Covid-19.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Marta Pons

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.