La demanda d'ajudes per cobrir despeses bàsiques cauen un 35% malgrat la inflació

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Baixa un 35% la demanda d'ajudes econòmiques ocasionals per cobrir despeses bàsiques, tot i la pujada de preus. En canvi, pugen les relatives a cobrir la despesa del servei d'atenció residencial. En xifres globals, Afers Socials ha destinat 3,4 milions d'euros a aquest tipus de prestacions.

Malgrat la inflació i el consegüent encariment de la cistella de la compra, la demanda d'ajuts per cobrir despeses bàsiques ha disminuït.

Joan Carles Villaverde / Director Departament Afers Socials "És un 35% menys d'ajuts atorgats en aquest aspecte. Tot i l'increment constatat en els preus estan podent fer front a aquesta despesa. No és així amb l'habitatge".

En concret, en el que portem d'any s'han atorgat ajuts econòmics ocasionals a poc més de 1.300 famílies. Mentre que en la mateixa data, el 2021 se n'havien donat a poques més de 1.800. Enguany, l'import total destinat a aquest tipus de prestacions suma 3,4 milions d'euros.

Un dels conceptes que més ha augmentat és el d'atenció residencial.

El director Departament Afers Socials, Joan Carles Villaverde, explica que els ajuts a l'atenció residencial han augmentat, sobretot pel preu que l'usuari ha de costejar. "La gent gran arriba un moment que necessita costejar-se entrar a un servei de residència de 24 hores. Fora de la part del preu públic, hi ha la part que costeja la persona usuària i si aquesta no arriba es beneficiaria d'una prestació en aquest concepte. No sé quant s'ha incrementat, però a final d'any tinc clar que sortirà incrementat".

Des d'Afers Socials descarten que l'increment d'aquestes ajudes s'hagi produït pel canvi de tarifes aprovades a principi d'any. 

Asseguren que els nous preus públics han afectat molt poc la situació dels usuaris i que el Govern està donant compliment que puguin cobrir tota la despesa que suposa la seva estada en una residència.

En aquest capítol d'ajudes no es preveuen les prop de 900 destinades als refugiats de la guerra d'Ucraïna. El Departament les recull com a prestacions amb caràcter excepcional. 

Informa: Judith Sáez
Imatges:
Eric Escabia

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.