La desfilada de Moros i Cristians omple els carrers de la capital

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Al llarg d'aquest matí de diumenge la tradicional desfilada de Moros i Cristians ha omplert els carrers de la capital de música i festivitat. Els actes continuen al llarg de la tarda amb la mascletà i la cremà.

A les dotze del migdia d'aquest diumenge ha començat la desfilada de Moros i Cristians. Una rememoració festiva de les batalles i lluites entre musulmans i cristians durant la reconquesta. El punt de sortida ha estat l'Avinguda Meritxell. La desfilada ha seguit per la plaça de la Rotonda i ha finalitzat a l'envelat de l'aparcament del Parc Central. Vicente Egea, vicepresident de la Junta Central de festes de Moros i Cristians de L'Olleria ha explicat que han vingut només a fer la desfilada, però que al poble també fan "la batalla dels Moros i Cristians". 

Moltes persones han pogut gaudir d'un matí de diumenge amb molta música i on ha predominat l'ambient festiu."No és habitual veure això aquí a Andorra" han explicat alguns dels assistents, que consideren que "s'hauria de fer també d'altres llocs d'Espanya". D'altres destacaven que "mai hem estat a València, i per això hem aprofitat per conèixer el que fan".

Els actes continuen al llarg de la tarda, a les 14.00h se celebrarà la tradicional mascletà a l'aparcament de l'estació d'autobusos. Una mascletà especial, que comptarà amb un format diferent i especial i amb la que l'associació de Fallers pel Món celebra el 10è aniversari. Tot seguit se celebrarà una paella popular, seguit de la degustació d'Aigua de València. La jornada finalitzarà amb la cremà, acte que posarà fi a aquests tres dies de falles.

Informa: Karen Gacusana
Imatges: Eric Escabias

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.