La despesa pública en educació el 2019 va ser d'un 3,7% del PIB, el percentatge més baix des del 2013

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La despesa pública en educació el 2019 va ser de 104,5 milions, xifra que representa el 3,7% del PIB. Constitueix el percentatge més baix des del 2013. L'aportació d'Espanya i França va ser de més de 32 milions d'euros.

El 2013, els fons públics destinats a educació van ser de 94,6 milions, que van pujar a 104,5 milions l'any passat. Això suposa que s'ha passat d'un 3,9% del PIB al 3,7%, percentatge que s'explica perquè ha crescut la despesa pública global aquests darrers anys.

Un de cada sis euros, aproximadament, de la despesa pública es destina a educació. S'ha de tenir en compte que una part substancial, una mica més de 30 milions, la constitueixen les aportacions de França i Espanya als seus sistemes educatius.

El percentatge que Andorra destina a educació era el 2017 superior al que gasta en el mateix concepte Espanya i inferior al que destina França.

En termes de nivells educatius, el principal augment de la despesa el 2019 es va concentrar en l'àmbit de segona ensenyança i formació professional. L'ensenyament superior i primera ensenyança són els únics àmbits educatius en què la despesa disminueix respecte l'any anterior.

Informa: Pere Moliné

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.