Les despeses de la CASS del primer trimestre pugen un 15% en comparació amb el mateix període del 2020

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els efectes de la pandèmia es deixen sentir en els comptes de la CASS del primer trimestre d'any. La despesa per prestacions de la branca general s'incrementen un 15% respecte als tres primers mesos del 2020, mentre que disminueixen els ingressos per cotitzacions d'assalariats i a compte propi un 7%.

La liquidació de comptes del primer trimestre de l'any de la CASS, aprovada aquest dimarts al matí pel consell d'administració, reflecteix un augment de les despeses de prestacions sanitàries de prop del 18%, de 27,6 milions d'euros, als quals s'han de sumar 18 més corresponents a les despeses de prestacions per baixes, pensions d'invalidesa i d'orfenesa. En total, sumen 45 milions, un 15,4% més que en el primer trimestre de l'any passat.

Pel que fa a les despeses de la branca de jubilació, el que ha hagut d'abonar la CASS també ha pujat, en aquest cas un 8,4% respecte al mateix període del 2020.

L'augment de les despeses no es veu compensat pel d'ingressos, que han baixat. En aquest cas els ingressos per cotitzacions d'assalariats i comptes propis disminueixen un 7,2% respecte a l'any passat. La davallada encara és més important en la branca de jubilació, amb una reducció del 10,5%, per sumar 35,7 milions d'euros.

En total, la CASS tenia el març prop de 40.000 assalariats registrats, un 11% menys que el 2020. El nombre de pensionistes també havia baixat al març fins als 2.600, un 2% menys en relació amb l'any passat.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Arxiu RTVA

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.