El dia a dia dels ciutadans no notarà l’increment del salari mínim

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Govern ha anunciat que el salari mínim mensual augmentarà, l’any vinent, almenys un 1,5%. Tot i que es fixarà segons l’IPC, en xifres, això significa un increment de gairebé 16 euros, arribant als 1.033. Una quantitat que, des del punt de vista dels experts i dels sindicats, seguirà sent insuficient.

A efectes reals, per als ciutadans, el salari continuarà sent el mateix que ara, molt baix, i no tindrà un impacte rellevant sobre el conjunt de l’economia. Així ho ha expressat l’economista Christian Foubert. I en la mateixa línia, el secretari general de la Unió Sindical ha reclamat un increment més notori dels salaris i les pensions.

Sobre l’objectiu de l’actual executiu i de Demòcrates per Andorra d’arribar a un salari mínim de 1.200 euros, Foubert el veu factible.

Per a Ubach, però, la quantitat hauria de ser molt superior.

L’economista ha alertat que si el salari mínim augmentés de manera desmesurada, cap a un import que podria semblar més raonable per als ciutadans, el cop d’efecte potser no seria el desitjable per a l’economia.

Informa: Laura Massegú
Imatges: Vicente Bellot

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.