Dijous es reprendrà la vacunació de forma intensa amb dosis de Pfizer provinents d'Espanya

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha anunciat que "aquest dijous es reprendrà amb intensitat la vacunació". Serà amb dosis de Pfizer provinents d'Espanya.

Ho ha dit en la roda de premsa d'actualització sanitària, en què també ha assegurat que "quan tinguem el 50% de la població vacunable vacunada i immunitzada es podria prescindir de la mascareta en alguns llocs com a la via pública". Segons el titular de Salut, aquest mateix mes de maig es podria "arribar àmpliament" a aquest 50%.

Amb tot, demana  "seguir escrupolosament les normes per minimitzar la transmissió. Hi ha menys casos, però són més greus i en gent més jove. Cal ser molt vigilants per no tenir ensurts". I és que, segons Martínez Benazet, les persones que ingressen ara a l'UCI tenen entre 50 i 60 anys. Per aquest motiu descarta aixecar més restriccions aquesta setmana i defensa que "encara hem de ser restrictius amb aforaments i horaris en la restauració".

Quant a les dades sanitàries, s'han detectat 13 nous contagis i els actius tornen a baixar de 400, amb 375 casos. A l'hospital hi ha 19 persones ingressades amb la Covid-19, 14 a planta 5 a l'UCI, 4 de les quals amb ventilació mecànica. Els totals arriben als 13.295 i les altes, a 12.793. La taxa de reproducció és de 0,94 i s'han administrat 24.182 vacunes en 1a dosi, que corresponen a un 31% població total i a un 37% de la població vacunable.

Roda de premsa completa d'actualització sanitària d'aquest dilluns 3 de maig del 2021:

Informa: Yasmina Canedo

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.