Dilluns es tornaran a sortejar les places de batlles de la junta electoral arran de les renúncies

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Dilluns que ve s'elegeixen els tres batlles que cobriran les vacants a la junta electoral arran de les renúncies dels darrers dies. Renúncies que han deixat l'òrgan sense batlles i sense poder de decisió.

El Consell Superior de la Justícia ha convocat dilluns a primera hora del matí el sorteig que determinarà els batlles que finalment cobriran les vacants a la junta electoral per restablir el funcionament correcte de l'òrgan.

Ara mateix la junta electoral només disposa de la meitat de membres i cap dels quals és batlle; per tant, no es poden prendre decisions.

Els tres batlles que formaven part de la junta van dimitir pel mateix motiu: al·legaven vincles, ja fossin personals o familiars, amb persones integrades en alguna de les candidatures que concorreran a les eleccions del 7 d'abril, una situació incompatible amb l'exercici del càrrec.

Dels tres suplents, cap està en condicions d'acceptar exercir en la junta electoral per motius diversos i, per tant, això obliga a obrir un nou procés de selecció.

Del total de batlles que exerceixen actualment, quatre en queden fora: els tres que van renunciar més un suplent. Per tant, dilluns s'han d'elegir els tres batlles titulars, dels quals sortirà el president, i els tres suplents.

Informa: Joan A. Sarmiento
Locució: Anna Ginestà

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.