Les dimensions i el so de l'orgue de l'església de Sant Iscle i Santa Victòria, el que més sorprèn en la visita dels alumnes massanencs

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Fins divendres un centenar d'escolars passaran per l'església de Sant Iscle i Santa Victòria de la Massana per descobrir un instrument que normalment no tenen molt a l'abast, l'orgue. La mida i la sonoritat és el que més ha sorprès els primers visitants.

En general, la mida i el gran so de l'orgue ha estat el que més ha sobtat als escolars. Molts no es podien imaginar que el patrimoni que guarda l'església de Sant Iscle i Santa Victòria fos tan majestuós en dimensions i musicalitat.

Més enllà de la sopresa que s'han endut aquest dilluns han treballat de valent i han calculat per aprendre la quantitat de tubs que té l'instrument. Més de 1.200, asseguren, repartits per mides.

I un apunt històric, "existeix des del segle VII". "No podem entrar en detalls de molta profunditat però m'he quedat sorprès de les preguntes que fan, que donen peu a parlar de coses més profundes si hi fossim una setmaneta...", assegura l'organista, Ignacio Ribas.

L'activitat emmarcada en les classes de música de l'escola permetrà a un centenar d'alumnes descobrir aquest instrument que pocs s'atrevirien a tocar.

Amb tot, un voluntari ha pogut participar en el control d'un mecanisme que fa el so d'uns ocells que s'han colat en la peça de tancament de la sessió.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Anna Romagosa

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.