El director del SAAS considera clau potenciar la bioseguretat perquè el país surti reforçat de la crisi del coronavirus

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La pandèmia i la crisi sanitària que se n'ha derivat faran canviar l'ordre de prioritats de gran part dels governs que donaran un pes molt més important a la salut i a la bioseguretat. Així ho pensa el director del SAAS i també el Govern, que ja treballa a potenciar aquest darrer aspecte. El model de turisme, gran font d'ingressos del país, ha canviat i a partir d'ara haurà d'anar de la mà de la salut.

El coronavirus ha vingut per quedar-se, ja que de moment no hi ha previsions que a curt termini es pugui eliminar.

Ho creu el director del SAAS que diu que aquesta pandèmia i l'afectació que ha tingut ens ha fet veure que hi havia un risc que cap país tenia ben quantificat i que no ens podem permetre que torni a passar.

Per a Josep Maria Piqué cal treballar per evitar que una afectació global com aquesta torni a passar. Per això diu, cal apostar per la bioseguretat, un sector que ens ha de mostrar al món com un país segur i que a partir d'ara haurà d'anar de la mà de la promoció turística i de la salut, que es convertirà ara més que mai en un element clau on caldrà destinar més esforços.

Veu "evident que en el grau de prioritats, tant per la societat com pels propis governs en general, sanitat i bioseguretat agafaran una altra dimensió que fins ara ningú no percebia". Opina que "no es pot fer cap plantejament en cap altre sector que no inclogui bioseguretat perquè serà un element clau". En aquest sentit, afegeix, "em consta que el Govern té tota una línia de treball". 

Piqué ha afegit que cal continuar invertint en salut, que no vol dir en sanitat. En aquest sentit explica que el camí ha de ser el de potenciar la prevenció i una medicina més lligada a una vida saludable en un entorn de muntanya com Andorra.

Informa: Anna Pifarré
Imatge: Kevin Ribeiro-Arxiu RTVA
Locució: Xavi Albert

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.