Disminueixen els casos de la Covid-19 mentre augmenta la pressió hospitalària

Després d'unes setmanes de creixement dels contagis, aquesta setmana el nombre de nous casos se situa en 265, 135 menys que la setmana anterior. Pel que fa a la pressió hospitalària, la xifra d'ingressats augmenta fins a set, amb sis persones a planta i una a l'UCI amb necessitat de ventilació assistida.

A més, ha baixat el nombre de casos actius en 208 i aquest s'ubica ara en 451. Així, des de l'inici de la pandèmia s'han produït 44.722 recuperacions i 45.326 casos totals.

El ministre portaveu Eric Jover ha volgut recordar que a partir d'aquest dijous comença la vacunació per a les persones majors de 85 anys i ha esmentat que les persones d'aquesta franja d'edat ja poden trucar al 821955 entre les 8 del matí i les tres de la tarda per poder sol·licitar l'hora. Pel col·lectiu de persones de més de 60 anys la vacunació s'anirà obrint de manera esglaonada.

Jover també ha explicat que les persones amb patologies que no arribin als 60 anys poden tenir accés a la quarta vacuna a través d'una prescripció mèdica.

Finalment, ha demanat a la població que es vacuni en el cas que no tingui la pauta completa i el Govern ha prolongat una setmana més les mesures vigents.

Roda de premsa completa amb l'actualització sanitària i posterior al consell de ministres: 

Informa: Oriol Lara
Imatge: Arxiu RTVA

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.