Divergències a Canillo per l'adjudicació de 350.000 euros a dues empreses per a petites obres

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Divergències entre la majoria i la minoria del comú de Canillo per l'adjudicació global de 350.000 euros a dues empreses per a la realització de petites obres i treballs d'emergència. La consellera d'Objectiu Comú és partidària d'adjudicar petits projectes per separat per facilitar el seu seguiment. D'altra banda, el cònsol menor assegura que amb aquest procediment es guanyarà agilitat.

El comú de Canillo ha aprovat l'adjudicació global de 350.000 euros a dues empreses per a la realització d'obres de petites dimensions i treballs d'emergència. La minoria d'Objectiu Comú ha votat en contra, ja que és partidària de dur a terme petites adjudicacions per separat o demandes de pressupost a diferents empreses per a projectes concrets amb l'objectiu de facilitar-ne el seguiment. Per la seva banda, la majoria ha defensat que aquesta modalitat de contractació ajudarà a agilitar els procediments i destaca que el concurs públic és la "manera de contractar més eficient i transparent". El cònsol major, Francesc Camp, ha recordat que els treballs d'aquesta adjudicació milloraran la qualitat de vida dels veïns de tots els pobles de la parròquia, ja que tindran en compte les peticions presentades en les reunions dutes a terme el passat estiu. Embellir zones urbanes i millorar la xarxa d'enllumenat i els espais d'esbarjo infantils en són algunes.

Durant el consell de comú sabut la consellera de la minoria, Dolors Cabot, ha preguntat sobre l'augment de les hores extra pagades. Segons assegura, l'import destinat els tres primers mesos de l'any és de 20.000 euros, que superen en 6.000 la xifra total que es va pagar durant tot el 2020. Un augment que es concentra en el departament d'Obres i Serves. Cabot demana valorar la situació i torbar-hi alternatives, com ara, la contractació de personal eventual durant l'hivern. El cònsol menor, Marc Casal, ha explicat que Canillo és una parròquia estacional i és normal que s'incrementin els serveis durant la temporada d'hivern, però "no podem tenir un comú sobredimensionat als serveis de quatre mesos de l'any". Ha afegit que aquesta despesa ha estat ocasionada perquè treballadors comunals han efectuat una feina que normalment realitza una empresa externa.

Dolors Cabot també s'ha queixat sobre el retard en la presentació del tancament dels comptes del 2020 i la liquidació del pressupost del primer trimestre d'aquest any. Des de la majoria es recorda que ja s'està treballant per augmentar els treballadors del departament de Finances amb la contractació de dues persones per a fer tasques administratives que es troben en una fase de formació. D'altra banda, asseguren que també s'està en procés de contractar un director de departament.

Camp espera reunir-se el mes vinent amb el sector dels apartaments turístics per convèncer-los de reconvertir l'ús en residencial

Cabot ha explicat en consell de comú que la propietat d'un bloc de pisos de Canillo estaria demanant als seus llogaters que abandonessin l'immoble perquè l'haurien venut. Tot i això, es desconeix quin ús se li donarà.

La majoria és coneixedora de la situació, tot i que l'estan estudiant per saber-ne més detalls. Esperen que sigui un cas puntual i no es converteixi en una pràctica habitual.

En aquest sentit, el cònsol major espera que el mes vinent es pugui reunir amb propietaris i empresaris del sector dels allotjaments turístics per copsar la seva situació i trobar les mesures més efectives per incentivar l'augment de l'oferta de pisos de lloguer residencial. La majoria no es tanca a aplicar incentius o mesures dissuasives en funció de les trobades amb el sector.

Per la seva banda, la minoria considera que cal valorar quina és la situació dels apartaments d'ús turístic i els de lloguer residencial amb l'objectiu de "buscar fórmules per torbar un equilibri". Cabot destaca que és necessari tenir apartaments turístics a la parròquia, però alhora, fer polítiques per incentivar el lloguer fix.

Informa: Oliver Jaén

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.