Els docents esperen mantenir les classes presencials i insisteixen a no aïllar aules per un positiu de la Covid-19

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els alumnes que donin positiu s'hauran d'aïllar set dies i estar-ne tres sota vigilància passiva, igual que els adults. Salut determinarà la resta dels protocols de la tornada a l'escola aquest dimecres, que els docents demanen que sigui presencial i eviti els aïllaments de tota la classe per un sol positiu a maternal i primera ensenyança. També esperen que no es torni a confinar els alumnes que acaben de passar la malaltia.

Els nous protocols determinen que tots els positius facin un aïllament de 7 dies i després n'estiguin tres sota vigilància passiva. També els infants. El que no és clar encara és què hauran de fer si un company de classe dona positiu.

Des del Sindicat de l'Ensenyament Públic demanen que no s'aïlli tots els alumnes del grup per un únic cas, ja que impedeix mantenir el ritme lectiu i és una mesura que costa molt seguir a les famílies. També als mateixos docents que tenen fills.

De fet, indiquen que hi ha hagut moments en què s'han registrat més de 80 baixes laborals i permisos per aquest motiu. Sobretot, entre el personal de segona ensenyança, que han hagut de substituir la resta de companys.

També esperen que no es torni a confinar els alumnes que acaben de passar la malaltia i que aquests siguin acollits per altres aules del centre. Recalquen que és freqüent que s'empalmin aïllaments per aquest motiu, que acaben presentant problemes tant a l'infant com a les famílies.

Salut anunciarà els protocols per a la tornada a l'escola aquest dimecres a la tarda. Un retorn que els docents esperen que sigui del tot presencial i que respecten que estigui acompanyat de grups bombolla i cribratges. 

Per altra banda, volen aclarir si s'oferirà alguna opció als adolescents que no tenen el passaport Covid, ja que algunes famílies han decidit prescindir d'algunes activitats pel cost econòmic de les proves diagnòstiques. Per exemple, per accedir a museus o fins i tot l'esquí escolar.

Informa: Judith Sáez

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.