Les dretes intenten reeditar un pacte polític similar al del PS-Progressistes SDP

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els sectors més a la dreta política estan intentant reeditar un pacte electoral semblant al que han assolit en l'altre bàndol ideològic PS i Progressistes SDP que ha sacsejat l'escenari polític. Terceravia està dividida sobre aquesta possibilitat amb Liberals. Demòcrates segueix volent anar sol a la llista nacional i està obert a diverses opcions a les territorials.

Les converses entre Terceravia i Liberals per assolir un pacte electoral estan avançades, però des de la formació liderada per Josep Pintat hi ha divisió d'opinions sobre si val la pena. Si tirés endavant seria un acord similar al que s'ha produït entre PS i Progressistes SDP, antics companys de partit que es van distanciar políticament i que es tornarien a agrupar. 

Enric Dolsa, conseller de comú ordinenc, que ha informat que presentarà una candidatura a les eleccions, no es tanca a intentar aliances amb algun d'aquests partits de dreta.

Acció, per la seva banda, vol presentar-se en solitari a la nacional. Està en converses amb Demòcrates a Escaldes per anar conjuntament a la territorial i amb Ciutadans Compromesos a la Massana. Si no fructifiqués un acord en aquesta darrera parròquia podrien anar pel seu compte.

El pacte amb Progressistes SDP ha provocat reaccions contràries al PS. Es el cas de la consellera del comú d'Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell, que ha confirmat que s'ha donat de baixa del partit. Vendrell assegura que el pacte no ha estat l'únic motiu del distanciament, però sí el més important. 

Informa: Joan Antoni Sarmiento-Pere Moliné
Locució: Pere Moliné
Imatges: Arxiu RTVA

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.