Els drets dels infants també s'han de protegir al món digital, recorden els experts

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Des del ministeri Joventut s'han volgut tractar els drets de la infància des d'un vessant més vinculat al món occidental coincidint amb el dia universal de la infància.

Amb el títol "Drets dels infants 3.0, les dues cares d'internet", dos especialistes han reflexionat sobre aspectes positius que les xarxes socials poden aportar en la defesa dels drets de la infància i adolescència, però també com aquests mateixos drets poden ser vulnerats fàcilment amb les noves eines tecnològiques.

Una part de la xerrada ha tractat sobre les eines per garantir l'ús correcte i responsable de les xarxes, una responsabilitat dels nens i també de les famílies. "No estem conscienciats que estan gaudint de l'espai digital. Hi ha molta distància d'adults a menors, no coneixem ben bé on són i, per tant, no coneixem els drets que se'ls ha de protegir", reconeix l'advocada experta en delinqüència informàtica Ruth Sala.

El professor de dret civil de la Universitat de Barcelona Carlos Vilagrassa afegia, però, que "la llei és important, però no és suficient. Cal afegir l'educació, que ha d'acompanyar-la per tal que sigui una llei efectiva".

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Anna Romagosa

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.