Dubtes i malestar entre els restauradors el primer dia amb les noves restriccions del Govern

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El sector de la restauració s'enfronta a un nou escenari incert, l'endemà que el Govern anunciés que es limitaven de nou les reunions de persones. Dubtes entre els responsables de bars i restaurants, que no acaben d'entendre per què poden dinar cinc persones i esmorzar només dues. Des del sector demanen comprensió a l'hora d'imposar sancions i assenyalen que el problema serà més greu si aquestes mesures s'allarguen fins a final d'any. 

Després de quatre mesos molt dolents i d'un estiu mitjà, els restauradors han rebut un altre cop amb les noves restriccions imposades pel Govern.

De moment seran quinze dies, però alguns aquest dimarts ja han decidit no apujar la persiana perquè la situació els és del tot insostenible.

Des de la Unió Hotelera han rebut moltes reaccions les darreres hores i el principal dubte és sobre com està tipificat cada establiment.   

El director de la Unió Hotelera, Jordi Pujol, ha explicat que sobretot han rebut dubtes sobre les terrasses, el què és l'esmorzar i el dinar o el que és un bar o un restaurant.

En aquest sentit, ha destacat que "ens regim pel registre de comerç i funciona molt l'snack-bar-restaurant".

Des d'Autèntics Hotels creuen que les noves mesures afecten més els bars que els restaurants i que el problema hi hauria estat si el decret hagués arribat a l'agost."Hauria estat més difícil integrar aquest decret fa tres setmanes, perquè teníem molta gent", ha explicat la seva presidenta, Cristina Canut.

També ha afegit que si arriba el mes de desembre i les restriccions continuen igual, serà un període dur.

El director de la Unió Hotelera demana consideració amb el sector i no sancionar a la primera de canvi.

Pujol ha ssenyalat que s'ha de fer que els controls siguin efectius, i que més que sancionadors siguin constructius. "No servirà de molt que la primera vegada sancionin un establiment, se l'hauria d'avisar, recomanar i ajudar".

També creu que l'estiu va començar molt bé i amb una bona feina a nivell de mesures. Reconeix que potser sí que hi hagut un relaxament, però que ha estat general i no exclusiu del sector de restauració.

Informa: Laura Massegú-Sergi Expósito
Imatge: Fernando Montero-Txema Galilea

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.