Dues opcions damunt la taula per a la restauració: passaport Covid sense restriccions i mantenir aforaments limitats amb mascareta

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Govern es dona una mica més de marge abans de tancar els protocols que s'aplicaran a la restauració aquest hivern. Demanar el passaport Covid i alleugerir restriccions o no demanar-lo i mantenir mesures són les opcions que hi ha damunt la taula. Tampoc es descarta aplicar-les alhora, de manera que els restauradors puguin triar.

El Govern treballa amb dues possibilitats de cara als protocols en la restauració per a aquest hivern. Una opció seria la de demanar el certificat Covid per entrar a un establiment i, per tant, s'eliminaria la limitació d'aforament i l'ús de la mascareta. Seria similar a la prova que s'està fent a l'oci nocturn.

L'altra opció és que, si el restaurador no volgués exigir el certificat de vacunació per entrar, hauria de seguir mantenint les mesures actuals: distància de metre i mig entre taules i ús de la mascareta. Davant d'aquestes dues possibilitats, des de la Unió Hotelera es demana que s'aclareixi si serà possible que s'apliquin les dues opcions alhora i es deixi triar a cada empresa una de les dues alternatives.

De fet, un aspecte que s'ha plantejat és el de poder optar per un o altre protocol en funció dels dies de la setmana, tenint en compte que l'afluència de turistes és més important de divendres a diumenge. Això sí, sempre que es faci amb lògica. El que per ara és clar és que seran uns protocols unificats per a tota la restauració, inclosos els establiments de les pistes.  

Informa: Laura Massegú
Locució: Yasmina Canedo

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.