Duró lamenta la retenció de les pensions dels padrins que viuen fora

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El president de la Federació de Gent Gran, Simó Duró, troba "insensible" que es retingui un 10% de les pensions andorranes dels padrins que no viuen al Principat. Des de l'1 de gener passat els pensionistes no residents estan subjectes a l´impost de la renda dels no- residents i, per tant, se´ls retè aquest 10% de la seva pensió.

La Federació de la Gent Gran celebrarà el proper dia 8 de gener una assemblea per tractar la qüestió dels pensionistes que viuen fora del Principat i que estan subjectes a una retenció del 10% de la seva pensió. Simó Duró, president de l´entitat, ja ha avançat que considera que aquesta mesura és una mostra d´insensibilitat per part dels poders públics i no s´ha informat adequadament els afectats. Segons Duró, els legisladors i els polítics no són conscients de la realitat social que viuen un gran nombre de padrins, molts d'ells andorrans.

Fins a l´entrada en vigor de l´IRPF, aquestes pensions estaven exemptes de l´impost de la renda dels no residents. Atès que amb l´IRPF les pensions dels que viuen al país estaran gravades, es va decidir que també ho havien d'estar les dels no-residents. La diferència és que els pensionistes que viuen al Principat es poden acollir al mínim exempt de 24.000 euros anuals.

Informa: Pere Moliné / Andrés González-Nandin Imatge: Lluís de Juan

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.