Duván López exposa a Art al Set els seus metracrilats pop i suaus tintes

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

A partir d'aquest dijous, Art al Set exposa l'obra de Duván López. L'artista en persona ha vingut per a la inauguració.

Natural de Colòmbia i resident a Besalú, Duván López ve amb una nova proposta: escultures de metacrilat que evoquen la cultura pop i el món del còmic. A la mostra també s'hi poden trobar peces que s'identifiquen amb el traç de l'artista, un gest d'escriptura oriental que dibuixa siluetes i que allibera el moviment. Un dels seus estendards, la cadira de la pau.

Duván talla perspectives en pla perquè la llum reveli una tridimensionalitat errònia capaç d'enganyar l'ull humà. "El que hi ha és un pla, on assoleixo que vegin la profunditat i que entrin en contacte amb la peça", assegura López.

Panells foradats que endevinen passadissos, cadires que construeixen el volum i que són la imatge del premi de la pau de Luxemburg  i peixos que salten del gerro on semblaven agafats. En la seva nova era, l'artista treballa el metacrilat amb peces plenes de color, un tribut al pop art.  Diu que li dona "l'oportunitat d'entroncar amb el pop nord-americà i de parlar d'aquelles figures lleugeres amb les quals creix la gent, les historietes còmiques".

En pintura, l'artista es rendeix al moviment oriental dels millors escriptors per deixar néixer siluetes i figures que semblen moure's amb l'aire del seu pinzell. "És una cosa interna que els mestres manegen, es converteixen en el gest quan treballen", considera.

'Tintes i escultures' es podran veure fins al 13 de juny a l'Art al Set.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Jaume Sastre
Foto: Vicente Bellot

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.