EDF assessorarà FEDA en la implantació i viabilitat de les energies renovables

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Electricitat de França tindrà un pes important en les infraestructures renovables que FEDA vol construir. Un assessor de luxe que ha desenvolupat arreu del territori francès tot tipus de renovables i que pot ajudar a determinar les més idònies per a Andorra. El president de l'elèctrica ho ha acordat durant la seva primera visita al país.

FEDA vol invertir a curt termini en noves infraestructures renovables i EDF l'ajudarà a determinar-ne la viabilitat. Així ho han acordat FEDA, el Govern i la direcció de la principal elèctrica francesa en la primera visita del president de la companyia a Andorra.

Amb el seu coneixement els experts francesos podran assessorar sobre la millor manera d'integrar energia d'origen renovable a la xarxa elèctrica amb un màxim rendiment.

La ministra de Medi Ambient Sílvia Calvó ha destacat la importància de l'acord amb la companyia francesa, "que ja ha implantat arreu del territori francès i, fins i tot, en zones de muntanya equipaments de renovables". "Permetrà que els projectes que tenim aquí tinguin les millors condicions tècniques i econòmiques", ha afegit.

El president d'EDF, Jean-Bernard Levy, s'ha mostrat orgullós "de posar a disposició de FEDA el nostre coneixement per demostrar que l'evolució cap a una societat amb menys emissions, que és sinònim de creixement i d'ocupació". 

La visita també ha servit per posar rubricar col·laboracions que ja es feien en el manteniment de la infraestructura hidràulica, substitució de materials i la formació de personal. També en matèria d'emergències.

Es deixa també per escrit que EDF donarà suport tècnic en cas d'avaries greus. Tot plegat d'un gran interès per a Andorra i per a FEDA, que també treballa en col·laboracions similars amb Espanya.

El director, Albert Moles, indica que "el 30% de l'energia que comprem a França ja és verda i pot anar creixent" i en la mateixa línia treballen amb el veí del sud per "fer canvis seguint la llei de transició energètica".

La visita també ha servit per assegurar que un percentatge fix de l'energia que s'importarà de França és verda, provinent més concretament de parcs eòlics d'Occitània.

Informa: Anna Pifarré
Imatge: Anna Ginestà

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.