Educació vol donar més pes a les certificacions del Pla Focus per al foment de l'ocupació entre els joves

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Ministeri d'Educació vol redefinir el Pla Focus 16-20 per al foment de l'ocupació entre els joves. Es vol que els diplomes que expedeixen en diferents formacions tinguin més pes de certificació. Quatre joves avui recollien el seu després de mesos dedicats a la jardineria, la ramaderia i la neteja de boscos. 

Aquest dilluns, el Denis, el Víctor i el Pau han rebut el seu diploma. Són tres dels quatre joves que han superat el curs del Cos de Voluntaris per la Natura que va començar al febrer. Després de mesos de formació teòrica i pràctica, aquesta acreditació els servirà per tirar endavant un projecte laboral. En Pau té clar que vol una feina "relacionada amb la natura i la jardineria".

N'hi ha que fins i tot han trobat feina, com és el cas del Kyril, que no ha pogut assistir a recollir el seu diploma, i el Víctor, que ja està treballant. "Un col·laborador del programa em va donar l'oportunitat i la vaig aprofitar", explica.

Sergi Gueimonde, conseller de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat de la Massana, recorda que "durant aquests set anys, quaranta-un joves s'han graduat i estan treballant".

Fa dos anys que el Cos de Voluntaris per la Natura forma part del Pla Focus 16-20 del foment de l'ocupabilitat que des del Ministeri d'Educació es vol redefinir perquè aquest tipus de certificacions tinguin més significació per "ajudar-los a inserir-se en el mercat laboral", assegura la ministra Ester Vilarrubla.

Des del 2012, el programa ha format una quarantena de joves. Pel camí, han sumat patrocinadors i empreses que donen suport al programa, que espera seguir essent un projecte de futur per a molts joves com el Denis, el Víctor i el Pau.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Vicente Bellot

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.