El Consell tomba la llei sindical del PS, que acusa el Govern de mirar només pels empresaris

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La llei de llibertat sindical enfronta el Govern i el PS. Els Socialdemòcrates han acusat DA de mirar pels interessos dels empresaris i deixar els treballadors sense recursos per defensar-se. L'executiu, pel seu cantó, ha criticat la proposició de llei per poc elaborada i defensa la reforma conjunta amb el codi de relacions laborals i el conflicte col·lectiu.

Tensió a la sessió del Consell General d´aquesta tarda durant el debat de la proposició de la llei de llibertat sindical del PS, que no ha tirat endavant, amb els vots en contra de Liberals i Demòcrates per Andorra.

DA ha defensat que cal una reforma més global, com la que estan treballant amb els agents socioeconòmics, i que modifica també el codi de relacions laborals i regula el dret de vaga.

El PS, però, ha recordat que sectors importants del país, com l'hostaleria, el comerç i els monitors d'esquí no tenen sindicats i, per tant, no podran defensar els seus drets. La consellera Rosa Gili ha acusat els Demòcrates de mirar només per la patronal i de tenir por a l'acció sindical. "Canviaran les condicions de treball de molts treballadors i algunes fan pensar en alguns sectors que no sabem qui els representarà". "El conflicte col·lectiu sí que els preocupa moltíssim, perquè sembla que aquests treballadors són mala gent i només volen fer vagues", ha ironitzat, insistint que "és el que traspua".

Per contra, el Govern ha criticat al PS que no hagi tingut en compte l'acció patronal i considera que la seva proposició té moltes mancances. "No em sembla que sigui escoltar totes les veus dir que cal regular la llibertat sindical i que, en canvi, l'acció patronal no és cap urgència", ha dit el ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot. "Si tenim una visió global i no tenim una visió esbiaixada, com tenen vostès, de la realitat econòmica i social d'aquest país veurem que aquest país es nodreix dels treballadors però també dels empresaris", ha reiterat.

DA i l'executiu també estaven en desacord amb la subvenció pública als sindicats que proposava el PS.

Informa: Laia Ferré Marot
Locució: Jordi Cama

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.