El Govern proposa canviar la regla d'or per adaptar-se a la realitat del país

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Govern vol canviar la regla d´or. Considera que hi ha aspectes que no estan adaptats a la realitat i per això proposarà al Consell General obrir aquest debat. Considera que es millor ampliar els marges que prendre mesures per retallar els pressupostos.

El Govern no està assolint les previsions del marc pressupostari i, per tant, no podrà complir els límits d'endeutament establerts en la llei de Sostenibilitat de les Finances Públiques, d´Estabilitat Pressupostària i Fiscal, anomenada regla d´or. Amb l´incompliment, no podria aprovar el pressupost del 2019, com va denunciar el conseller liberal Jordi Gallardo.

Segons Gallardo, per poder entrar dins del marge calien mesures com ara acomiadaments o apujar els impostos. L'executiu ha assegurat que no té intenció de prendre aquestes mesures i demanarà adaptar la llei a la realitat del país.

Cinca ha assegurat que "no hi ha res" que faci pensar que els demòcrates no hagin d'elaborar el pressupost del 2019, i considera que l'escenari "ideal" és que el Govern que guanyi les properes eleccions ja se'l trobi operatiu.

Informa: Laia Ferré Marot
Imatges: X.Fajardo/J.Seabra

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.