El Govern vol que la nova llei d'ocupació s'aprovi abans que acabi la legislatura

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Govern ja té preparat l'avantprojecte de la nova llei del servei d'Ocupació. Implicarà canvis en els criteris d'accés a les prestacions i també s'hi inclouran multes pels infractors. Aquest dimarts l'han presentat a la taula permanent del treball.

Els ministres d'Afers Socials i Ensenyament han presidit la taula, on també hi havia representants de la CEA, la Cambra de Comerç, les PIME i els sindicats. Ara s'obre un període perquè els diferents actors hi puguin fer aportacions abans que el projecte entri a tràmit parlamentari.

Entre les novetats, es proposen canvis en la prestació de desocupació. Si fins ara feia falta estar inscrit al servei d'Ocupació 45 dies per sol·licitar-la, ara també s'hi podrà accedir si fa 3 mesos que s'està sense feina. Segons ha explicat Xavier Espot "en termes generals els requisits seran els mateixos, però l'experiència ens aconsella fer-hi algun retoc". El ministre també ha indicat que "els usuaris del servei que no compleixin amb les seves obligacions, tindran sancions associades amb aquest incompliment".

Els dos ministeris també han expressat la voluntat de continuar la formació de cursos de capacitació i fins i tot fer-ne algun més segons la demanda. Ara per ara els que tenen més tirada són els d'hostaleria i restauració. Per a Eric Jover, cal "trobar els nínxols amb més necessitats per cobrir i donar capacitats professinalitzants a la gent inscrita al servei". 

La intenció de l'executiu és que el projecte de llei arribi al Consell General a principi del 2018 i que pugui ser aprovat abans que s´acabi aquesta legislatura.

Informa: Judit Pedrós
Foto: Agència ANA
Locució: Jordi Lorente

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.