El PS insisteix en la responsabilitat del comú davant els talls d'aigua d'Escaldes

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El PS considera que és la seva obligació com a oposició assenyalar allò que creuen que no s´ha fet bé en la gestió de la crisi de l´aigua a Escaldes-Engordany. Responen així a les paraules de la cònsol major, Trini Marín, que va acusar el partit de voler treure rèdit polític d´una catàstrofe. Els socialdemòcrates creuen que la catàstrofe és que 14.000 persones depenguin d´una única captació d´aigua i demanen que els socis de Capesa reflexionin sobre la necessitat de fer evolucionar la societat i professionalitzar-la.

El PS insisteix que el comú d´Escaldes-Engordany té responsabilitats en els talls d´aigua que ha patit Escaldes-Engordany arran de la torrentada del juliol. I que la seva obligació com a oposició és pronunciar-se si creu que hi ha hagut una mala gestió de l'afer. La catàstrofe, afirma el primer secretari del partit, és que la parròquia depengui d'una única captació d'aigua: "El que és una catàstrofe és que durant anys i panys entre ells l’actual cap de Govern que va estar 8 anys al comú i la senyora Trini Marín no hagin pres les mesures pertinents respecte a CAPESA ja que aquesta hagués actualitzat la situació."

David Rios també lamenta que la ministra de Salut encara no s´hagi manifestat sobre un tema que és de la seva competència.

Per la seva banda, la consellera socialdemòcrata del comú d´Escaldes, Cèlia Vendrell, ha explicat que ja a l´any 1995 la junta d´accionistes de Capesa va fer palesa la necessitat d´una segona captació d´aigua. Creu que fins ara no s´ha construit per manca de previsió i per això demana repensar el funcionament de la societat i professionalitzar-la amb un director gerent: "La responsabilitat de l’aigua recau sobre el comú no sobre CAPESA. El comú ha d’exigir a CAPESA que faci la seva feina, es projecti en el futur i planifiqui quina captació necessitarem."

Segons Vendrell, el comú hauria de fer-se amb el 51% de les accions de l´empresa. I si es necessiten més diners per fer inversions en la xarxa, creu que s´hauria d´apujar el preu de l´aigua.

Informa: Andrés González-Nandín Imatge: Lluís Calvo Locució: Sònia Matute

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.