El raonador veu necessari ampliar les seves competències per l'externalització de serveis públics

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'externalització de serveis públics fa necessari que el raonador del ciutadà tingui més competències per defensar els drets de la ciutadania. Així ho ha afirmat Josep Rodríguez al programa "Ara i Aquí", de Ràdio Nacional, on ha explicat que en molts països la seva figura està adquirint més potestats. El raonador també ha explicat les queixes que s'ha trobat en matèria d'habitatge i les limitacions que té per solucionar-les.

Recentment el Govern ha anunciat que ampliarà les competències del raonador del ciutadà, sobretot per poder intervenir en casos de discriminació tant al sector públic com al privat. Segons ha explicat Josep Rodríguez a Ràdio Nacional, en d'altres països la normativa que regula la seva figura ja ha patit moltes modificacions. Per exemple, arran de l'externalització de serveis públics. Planteja "com es pot defensar el consumidor si una funció de l'administració central passa a una empresa particular".

El 2016 el raonador va dur a terme 42 actuacions en l'àmbit de l'habitatge. Rodríguez recomana establir les mesures adients perquè els propietaris posin al mercat la quantitat enorme existent de pisos tancats. El raonador també recomana l’elaboració d'un contracte marc d'arrendament i la revisió dels paràmetres d'adjudicació d’ajudes a l'habitatge. Explica que molts dels ciutadans que s'han adreçat al raonador "han de deixar el pis perquè no el poden pagar i no troben un altre per poder anar-hi a viure".

En aquests casos, s'adreça els ciutadans a l'AGIA o a estaments que tenen atribucions en matèria d'habitatge. Rodríguez també demana que a l'hora de donar ajudes socials es tinguin en compte les particularitats de cada cas en lloc d'aplicar un protocol genèric.

Informa: Andrés González-Nandín
Imatge: Xavi Fajardo

Entrevista completa al Raonador del ciutadà, Josep Rodríguez, a l'Ara i Aquí:

 

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.