Els advocats del acusats en el cas BPA denuncien indefensió i el fiscal no s'oposa a aplaçar el judici

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El segon dia de judici del cas BPA ha continuat centrat en les qüestions prèvies presentades pels acusats. L'advocat de diversos gestors del banc ha demanat que s'anul·li el judici perquè es va vulnerar el dret a la defensa dels seus acusats, per la manca d'accés al sumari i pel poc temps per preparar la defensa. El fiscal ho ha rebatut però ha dit que no s'oposarà a un ajornament del judici.

Després de la intervenció que van fer dilluns els advocats dels dos principals acusats, aquest dimarts han presentat qüestions prèvies els lletrats de diversos gestors de BPA.

L'advocat Marc Maestre i d'altres lletrats han assegurat que es va vulnerar el dret a la defensa dels seus clients perquè no van tenir accés efectiu al sumari del cas BPA des de bon principi i perquè anaven a declarar davant la batlle Mingorance sense saber de què se'ls acusava. A més, un cop van ser processats, van tenir només quinze dies per estudiar el sumari i preparar proves. Per aquest motiu, l'advocat de diversos gestors de BPA demana la nul·litat del judici.

Alguns advocats també han dit que la instrucció del cas es va fer sense rigor i amb presses per no esgotar el termini legal que permetia tenir en presó provisional Joan Pau Miquel, exconseller delegat del banc. 

El fiscal general ha rebatut que s'hagi vulnerat el dret a la defensa dels acusats durant la instrucció del cas. Alfons Alberca ha assegurat que sí que van saber per què declaraven i que se'ls anava donant informació conforme avançava la instrucció. També ha recordat que fins a dia d'avui cap dels processats ha demanat un termini de suspensió de la causa per analitzar la documentació.

Ara bé, el fiscal ha dit que si alguna de les parts demana ajornar el judici unes setmanes per poder estudiar millor la documentació, no s'hi oposarà. Una possibilitat que diversos advocats no descarten, segons han indicat a RTVA. Tot i així, esperaran que el tribunal es pronunciï sobre les qüestions abans d'estudiar l'ajornament.

Informa: Andrés González-Nandín
Imatges: Vicente Bellot

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.